JUDO KLUB "DUBROVNIK 1966"

Početna

|

Novosti

|

O nama

|

Turniri

|

Program treninga

|

Video

|

Foto albumi

|

Lokacija

|

Linkovi

|

Kontakti

  Liechtensteinov put 10, 20000 Dubrovnik, Croatia

Povratak na prethodnu stranicu

2. DAN KUPA DUBROVNIK-ROKO ZLATNI

Hrvatska je sa 6 zlatnih, 3 srebrne i 5 brončanih medalja najuspješnija država na 16. izdanju međunarodnog judo turnira Kup Dubrovnika, koji je u organizaciji Judo kluba Dubrovnik 1966. održan ovog vikenda u Sportskoj dvorani u Gospinom polju i koji je okupio 113 judoka iz Rumunjske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije, Albanije, Njemačke, Japana, Crne Gore, Hrvatske te s Kosova, koji su nastupali pod zastavom IJF-a, judo federacije.
Među hrvatskim zlatnicima je i Dubrovčanin Stjepo Roko, koji je drugog, ujedno posljednjeg dana turnira bio najbolji u najbrojnijoj kategoriji, do 73 kilograma (19 natjecatelja). Član Judo kluba Dubrovnik 1966. je do zlata stigao sa četiri pobjede. Redom, nakon što je u 1. kolu bilo slobodan, u 2. kolu je pobijedio Crnogorca Nebojšu Gardaševića, potom u četvrtfinalu Stjepana Dominikovića, također člana Dubrovnika 1966., a finale izborio pobjedom protiv Kosovara Zymera Zeke. U finalu mu je suparnik bio Crnogorac Nikola Gardašević.
Medalju je od Dubrovčana osvojio i Paulo Buterin, još jedan član Dubrovnika 1966., koji je bio treći u kategoriji do 60 kilograma. Buterin je u konkurenciji ukupno 5 judaša ostvario dvije pobjede i jedan poraz te osvojio broncu, ponovi tako uspjeh od prošle godine.
Dva zlata otišla su u Rumunjsku, po jedno u Crnu Goru, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te na Kosovo. Ukupno su judoke iz devet država osvajale medalje (na listi osvajača medalja još su Austrija, Njemačka i Mađarska). Pobjednik svake kategorije, ukoliko je ona brojala najmanje osam sudionika, nagrađen je s tisuću američkih dolara. U kategorijama u kojima ih je bilo manje od osam, ali ne manje od četiri, pobjednik je nagrađen s 500 američkih dolara.
DRUGI DAN/POBJEDNIČKO POSTOLJE
Judaši, kategorija do 60 kilograma: 1. Bernard Azinović (Hrvatska), 2. Vuk Nilkčević (Crna Gora), 3. Paulo Buterin (Hrvatska); do 66 kilograma: 1. Akil Gjakova (IJF/Kosovo), 2. Korab Morina (IJF/kosovo), 3. Erich Ivinger (Austrija) i Marko Drašković (Hrvatska); do 73 kilograma: 1. Stjepo Roko (Hrvatska), 2. Nikola Gardašević (Crna Gora), 3. Darko Orošnjak (Hrvatska) i Miroslav Begović (Srbija).
Judašice, kategorija do 78 kilograma: 1. Ivana Maranić (Hrvatska), 2. Sabina Haračić (BiH), 3. Jovana Peković (Crna Gora) i Katharina Vogt (Austrija); preko 78 kilograma: 1. Larisa Cerić (BiH), 2. Andrea Panea (Rumunjska), 3. Isabella Dietz (Njemačka).
Tonči Vlašić               DUBROVAČKI VIJESNIK

Izdvojeno


PRVENSTVO HRVATSKE 2014 - SENIORI I MLAĐI KADETI


ANĐELA I PAULO SENIORSKI PRVACI HRVATSKE


STJEPO ROKO PRVI -Juniorsko prvenstvo Hrvatske


KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE - SOLIN 2013

Sponzori


Badel 1862


OTP Banka


Valamar

Copyright © Judo klub "Dubrovnik 1966"