JUDO KLUB "DUBROVNIK 1966"

Početna

|

Novosti

|

O nama

|

Turniri

|

Program treninga

|

Video

|

Foto albumi

|

Lokacija

|

Linkovi

|

Kontakti

  Liechtensteinov put 10, 20000 Dubrovnik, Croatia


Đir kroz povijest

Povijest judo sporta u Dubrovniku počinje 60-ih godina prošlog stoljeća. Nakon uspješne javne demonstracije juda i borilačkih vještina u sijećnju 1966. godine i iskazanog interesa koji je uslijedio, osnovana je judo sekcija, a potom, 16. travnja iste godine osnovan je Judo klub Nacui.

Klub je tijekom četrdesetogodišnjeg djelovanja nekoliko puta mijenjao ime. Nacui je postao Dubrovnik, nakon toga zvao se Dubrovačka banka, po svom glavnom sponzoru, a već nekoliko godina djeluje pod imenom Dubrovnik 1966. Klub je pokretač i karate sporta u Dubrovniku. Unutar kluba djelovala je karate sekcija.

U organizaciji kluba u Dubrovniku je održan niz seminara, demonstracija i prezentacija juda i drugih borilačkih vještina, i to jiu-jitsa, aiki-doa, hrvanja. Kvalitetnom organizacijom i uz stručnu pomoć osnovane su sekcije na širem području Grada te se klub ponosi rezultatima na popularizaciji judo sporta.

Svih ovih godina natjecatelji i treneri kluba ostvarivali su vrhunske rezultate u svim uzrasnim kategorijama kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

Uspjehe su nizali ne samo judaši već i judašice. Potvrđuju to brojne medalje, diplome, pokali i ine druge nagrade, a uspjeh je i desetak školovanih trenera specijalista za judo, na tisuće nositelja judo pojaseva od učeničkih do majstorskih, te brojni judo suci i dužnosnici, koji su pronikli u klubu.

U sve uspjehe kluba svakako treba uvrstiti i uspješne organizacije brojnih natjecanja, a posebno istaknuti Kupove Jadrana i Međunarodne kupove Dubrovnika, veliki doprinos u organizaciji ekipnog Europskog prvenstva, te Svjetskog vojnog prvenstva, najvećih judo natjecanja kojima je dosad Dubrovnik bio domaćin.


Andrija Habulin

Koliko se god trudili prigodom obilježavanja 40. godina rada kluba ne isticati pojedince, jer sve ostvareno smatramo uspjehom svih članova kluba, ipak moramo učiniti jednu iznimku.

Andrija Habulin, čije je ime zlatnim slovima upisano ne samo u povijest kluba već i judo sporta u Hrvatskoj, jedini je pokretač i osnivač kluba koji je sudjelovao u njegovu radu tijekom svih 40 godina. Habulin je svestrani sportaš. Nositelj crnog majstorskog pojasa visokog stupnja u judu, karateu i jiu-jitsu, sudac, vrhunski trener i sportski pedagog.

Najzaslužniji je što se judo u Dubrovniku "uvukao pod kožu Dubrovkinjama i Dubrovčanima\. Danas je judo jedan od najpopularnijih i najuspješnijih sportova u Gradu.

Pored vrhunskih i za mnoge nedostižnih rezultata ostvarenih s klubom, Habulin je kao trener raznih reprezentativnih selekcija osvajao medalje na brojnim međunarodnim turnirima, svjetskim i europskim prvenstvima.

I danas, Andrija Habulin je na tatamiju, aktivan u radu kluba. Za svoj rad i uspjehe dobio je niz priznanja, među kojima i Nagradu za životno djelo.

Izdvojeno


PRVENSTVO HRVATSKE 2014 - SENIORI I MLAĐI KADETI


ANĐELA I PAULO SENIORSKI PRVACI HRVATSKE


STJEPO ROKO PRVI -Juniorsko prvenstvo Hrvatske


KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE - SOLIN 2013

Sponzori


Badel 1862


OTP Banka


Valamar

Copyright © Judo klub "Dubrovnik 1966"